Çocuk Koruma Kanunu Danışmanlık Tedbiri Uygulamaları Seminerleri

02.12.2016 1075

Adli makamlarca verilmek üzere suça sürüklenen, korunma ihtiyacı olan ve mağdur çocuklar için koruyucu ve destekleyici tedbirler öngörülmüş olup danışmanlık ve eğitim tedbiri kararlarının uygulanmasında Bakanlığımızın da sorumluluğu bulunmaktadır.

Bu kapsamda ilçemiz rehber öğretmenlerine yönelik olarak 6 ayrı grup halinde hizmet içi eğitimlerimize başladık. İlk üç grubun eğitimleri başarıyla tamamlandı. Kalan 3 grubun eğitimlerine 26 Aralık 2016 tarihinde başlanacak. İlkokul, ortaokul ve lise grubunda ayrı ayrı yürütülen eğitimler ile okul rehber öğretmenlerinin yürüttükleri çalışmalarda belirli bir standart çerçevesinde hareket etmelerini sağlamak amaçlanmakta.

Danışmanlık Tedbiri Uygulayıcı EğitimiDanışmanlık Tedbiri Uygulayıcı EğitimiDanışmanlık Tedbiri Uygulayıcı Eğitimi