LÖSEMİ Haftasında Özel Yetenekli Çocuklarımız

LÖSEMİ Haftasında Özel Yetenekli Çocuklarımız

Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak özel yetenekli çocuklarımız ile beraber Zeytinburnu Şehitler Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) işbirliği ile bizlerde LÖSEMİ haftasında farkındalık çalışmalarına destek verdik.

10.11.2019 537

Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak özel yetenekli çocuklarımız ile beraber Zeytinburnu Şehitler Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) işbirliği ile bizlerde LÖSEMİ farkındalık çalışmalarına destek verdik. BİLSEM öğretmenlerimiz Meryem TAŞÇI ve Ayşe YAŞAR PIRTI nın özel yetenekli öğrencilerimize yönelik yaptıkları bilgilendirme çalışmaları sonrasında gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile oluşturdukları maskelerini takarak LÖSEMİ Haftası etkinliklerine destek verdiler. Zeytinburnu RAM Müdürü Volkan KUMAŞ ın da öğrenciler ile bir araya geldiği etkinlik velilerin beğenisini kazandı.

Ülkemizde her yıl 2-8 Kasım haftası Lösemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Lösemili Çocuklar Haftası olarak kutlanıyor. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35'ini lösemi çocuklar oluşturmakta.  Halk arasında kan kanseri olarak da bilinen Lösemi, kemik iliğindeki ana hücrelerin kontrolsüz çoğalarak başta bu bölge olmak üzere tüm organ ve dokuların normal fonksiyonlarını bozması sonucu gelişiyor. Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1200 - 1500 lösemi vakasına rastlanıyor.Löseminin nedenleri günümüzde henüz tam olarak aydınlatılamamıştır.

Zeytinburnu Şehitler Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Bekir KISA işbirliği içerisinde gerçekleştirilen çalışmadan memnuniyet duyduğunu ve bundan sonraki süreçte Zeytinburnu RAM ile farklı çalışmalarda da birlikte hareket etmekten memnuniyet duyacağını ifade etti. Bizlerde Zeytinburnu RAM olarak BİLSEM ekibine teşekkür ederiz. 

10-11-2019