2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Nisan ayı, Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada Otizm Farkındalık Ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.

02.04.2015 1185

Otizmle ilgili yapılan birçok çalışma sonucuna göre; otizmli bireylerin gelişiminde en önemli unsur, almış oldukları eğitimdir. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’nde çalışan uzman ekipleri ile otizmli bireylerin tanılanması ve kendilerine en uygun eğitim ortamlarına yönlendirilmesi amacıyla hizmet vermekteyiz. Eğitimlerini özel eğitim okul ve kurumunda, ayrıca örgün eğitim okullarında açılan özel eğitim sınıflarında ve yine örgün eğitim kurumlarında kaynaştırma yoluyla eğitim kapsamında akranlarıyla birlikte sürdüren Otizmli bireylerin toplumla bütünleşmeleri için çalışan tüm yönetici ve öğretmenlerimize, ailelere ve diğer paydaşlarımıza sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ederiz.