KURUMUN TARİHÇESİ

22.03.2018 547

KURUMUN TARİHÇESİ

Zeytinburnu Rehberlik Araştırma Merkezi Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 23/05/2006 tarih ve 2327 sayılı olurları ile Telsiz Mahallesinde bulunan kendi binasında faaliyete geçmiştir. Şubat 2007 de Zeytinburnu halkına ve eğitim kurumlarına hizmet vermeye başlamıştır. 2007 Yılından bugüne Zeytinburnu ilçesindeki bütün okullarla koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütmekte ve ilçemizdeki psikolojik danışmanların mesleki gelişimine katkı sağlayacak şekilde faaliyetlerini sürdürmekte olan Zeytinburnu Rehberlik Araştırma Merkezi açıldığı tarihten itibaren yaklaşık 290000 nüfusa sahip olan Zeytinburnu ilçesine ve yaklaşık 7500 aileye/bireye hizmet vermiş olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Zeytinburnu Rehberlik Araştırma Merkezinin kuruluşundan günümüze kadar sırasıyla Mehmet Hilmi EREN, Şehmus AYDOĞAN ve Volkan KUMAŞ müdürlük görevinde bulunmuştur. Temmuz 2020 tarihinden itibaren Şehmus AYDOĞAN kurum müdürü olarak görev yapmaktadır.